Yapı Magazin

Ankara’nın modern ofis projesi VIA Green, Ankara iş dünyasının yeni buluşma noktası olmaya hazırlanıyor. Bayraktar İnşaat tarafından hayata geçirilen ve 122 ofisten meydana gelen VIA Green, kat bahçelerini ofis yaşamına entegre ederek iş stresini en aza indirmeyi hedefliyor.Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayraktar, ‘doğa ile bütünleşen yeşil mekanlar’ vizyonundan yola çıktıklarını belirterek “VIA Green en üst teknolojik standartlarda inşa edilen, yüzde 40’lara varan enerji tasarrufu sağlayan ve aynı zamanda mimarisiyle öne çıkan bir proje… Ankara ofis piyasasına yepyeni bir anlayış kazandıracak” şeklinde konuşuyor.

VIA Green, Ankara’nın LEED Sertifikası’na sahip ilk iş merkezi projesi olacak. 

Bayraktar İnşaat’ın Ankara’daki modern ofis projesi VIA Green, başkentin plaza anlayışını değiştirmeye hazırlanıyor. Ankara iş dünyasının profesyonel ofis ihtiyacına yönelik artan talepleri doğrultusunda geliştirilen VIA Green, 10.000 marazi üzerinde bulunuyor.

Toplamda 45.000 m2’lik inşaat alanıyla şehrin en hızlı gelişen aksı Eskişehir yolu üzerinde yükselen projede büyüklükleri 80 m2 ile 340 m2 arasında değişen 122 ofis, 2 restoran, 3 mağaza, 5 kafe ve 2 dükkandan oluşuyor. VIA Green, iş merkezlerinin alışagelmiş çok katlı plaza mantığından farklı olarak, yatay iki bloktan meydana gelen yenilikçi bir mimari tasarıma sahip.

Ankara’nın ilk LEED Sertifikalı iş merkezi projesi olacak

Bayraktar İnşaat, projenin başlangıç aşamasında, başkent Ankara’da daha önce denenmemiş iki farklı uygulamayı Via Green ile hayata geçirmeyi planlıyor. Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayraktar, uygulamalardan ilkinin iş stresini en aza indirecek olan kat bahçelerini ofis yaşamına entegre etmek, ikincisinin ise yapı mimarisini komple çevreci bir teknoloji üzerinde inşa edip Ankara’nın ilk Leed Sertifikası’na sahip iş merkezi unvanını almak olduğunu belirtiyor. Mehmet Bayraktar; ‘doğa ile bütünleşen yeşil mekanlar’ vizyonundan yola çıktıklarını ifade ederek “VIA Green en üst teknolojik standartlarda inşa edilen, yüzde 40’lara varan enerji tasarrufu sağlayan ve aynı zamanda mimarisiyle öne çıkan bir proje… Ankara ofis piyasasına yepyeni bir anlayış kazandıracak” şeklinde konuşuyor.

VIA Green, her katına dahil edilen bahçelerinin yanı sıra kullanılan son teknolojiye sahip sistemler, çevreci malzemeler ve enerji dönüşümüne destek sağlayacak mimarisi ile LEED Sertifikası’na aday…

Yüzde 50 oranında su tasarrufu sağlıyor

Enerji sektöründeki yenilenebilir enerji yatırımları ile elektrik üretimi ve yönetimi konularında uzmanlaşan Bayraktar İnşaat özellikle verimli enerji kullanımına ayrı bir hassasiyetle yaklaşıyor.  Bina başına düşen su tüketimi yani “Su Ayak İzini” en aza indiren Via Green mühendisliği, kullanım sularının geri dönüşümünü sağlayarak peyzaj alanlarının sulanmasına, yağmur sularının ise depolanarak sistem içerisinde dönüştürülmesine imkan sağlıyor. Yeni nesil armatür teknolojisiyle desteklenen çevreci sistem, benzer binalara oranla tam %50 oranında su tasarrufu sağlıyor.

Merkezi konum…

Merkezi konumuyla, metro, otobüs durakları vb. ulaşım alternatiflerine olan yakınlığıyla ev ve iş yeri arasındaki mesafeleri kısaltan Via Green, satışa çıkan ve oldukça yoğun ilgi toplayan ofis ve mağazalarıyla Ankara’da iş dünyasının yeni adresi olmaya aday…